Allegri posebno kritikovao dvojicu igrača nakon poraza

Trener Juventusa bijesan

Allegri posebno kritikovao dvojicu igrača nakon poraza

Trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je bijesan nakon neočekivanog poraza od Sampdorije u Genovi rezultatom 3:2.

Sampdoria je razbila Juve i vodila je sa 3:0 sve do posljednjih minuta utakmice, kada su gosti iz Torina postigli dva gola i spasili se ubjedljivog poraza.

To nije bila nikakva utjeha Allegriju, koji je nakon utakmice poručio da se njegovi igrači moraju 'sabrati'.

"Razočaran sam. Nije dobro ovo što nam se dešava, a najviše me boli što primamo previše golova. Posebno mislim na utakmice u gostima. Jedina gostujuća utakmica na kojoj smo sačuvali mrežu bila je protiv Milana, a to je premalo. Doživjeli smo težak i neočekivan udarac koji nas je uzdrmao. Trebali smo ostati mirni i pribrani", započeo je Allegri, te nastavio:

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali nismo uspjeli postići gol. Zatim se jedan udarac Sampdorije pretvorio u gol zbog naše loše reakcije, a mi smo imali sasvim dovoljno vremena da stignemo i preokrenemo rezultat. Umjesto da izjednačimo, uskoro smo gubili sa 2:0 i to je fudbal".

Allegri je posebno bio ljut na jednog od najiskusnijih fudbalera Khediru, a spomenuo je i Dybalu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da Khedira nije stajao tamo gdje je stajao, mahao rukama i tražio ofsajd, ne bismo primili treći gol. Slična se stvar dogodila i protiv Atalante. Dybala se također mora popraviti, kao i svi ostali".

Zanimljivo je što je Massimiliano Allegri današnji meč počeo bez Buffona i Barzaglija, koji su se psihički oporavljali od šoka koji su doživjeli s reprezentacijom Italije protiv Švedske, dok je Dybala u igru ušao tek u drugom poluvremenu. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi