Sampdoria nanijela drugi poraz Juventusu
Foto: Duvan Zapata (Sampdorija) u duelu sa Stephanom Lichtsteinerom (Juventus) (EPA)

Uzbudljivo kolo u Italiji

Sampdoria nanijela drugi poraz Juventusu

Fudbaleri Sampdorije porazili su danas Juventus sa 3:2 u okviru 13. kola italijanske Serije A. 

Juve je, kao i svugdje, bio favorit danas na gostovanju kod Sampdorije, ali ipak je na kraju otišao kući bez ijednog boda i sa čak tri primljena gola. 

Stara dama je prva zaprijetila danas i to već u 2. minuti preko Gonzala Higuaina, ali Argentinac je šutirao pored gola. Na drugu šansu čekalo se do 32. minute kada je pokušao Cuadrado, ali također nije bio precizan. 

U drugom poluvremenu Higuain je ponovo prvi pokušao, ali njegov šut je blokiran. Kazna za promašaje stigla je u 52. minuti kada je Duvan Zapata pogodio sza veliko slavlje domaćih navijača. Samo pet minuta kasnije isti igrač je imao stopostotnu priliku, ali Szczesny mu je odbranio šut. 

Ipak, u 71. minuti domaći su povećali prednosti to preko Lucasa Torreira, a samo osam minuta kasnije Gianmarco Ferrari je postigao i treći gol za domaće. Juventus je poraz ublažio u sudijskoj nadoknadi kada su pogađali Gonzalo Higuain i Paulo Dybala za konačan rezultat 3:2. 

Od ostalih rezultata Sassuolo je pobijedio Benevento sa 2:1, SPAL i Fiorentina su podijelili bodove, baš kao i Torino i Chievo (1:1), a Cagliari je slavio u gostima kod Udinesea sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi