Allegri pred novim angažmanom, gledat ćemo ga i u Bosni i Hercegovini?
Foto - EPA

Kandidat za klupu Nizozemske

Allegri pred novim angažmanom, gledat ćemo ga i u Bosni i Hercegovini?

M. Šljivak

Nekadašnji trener torinskog Juventusa Massimiliano Allegri nalazi se pred novim angažmanom.

Kako navodi Sky Sport Italia, Allegriju je ponuđeno mjesto selektora reprezentacije Nizozemske, koje je nedavno ostala bez trenera odlaskom Ronalda Koemana u Barcelonu.

Allegri je dobio ponudu Fudbalskog saveza Nizozemske, ali za sada nije favorit za ovu poziciju, jer se još vrše pregovori sa Henk ten Cateom.

Max Allegri je već godinu dana bez posla. Uzeo je odmor nakon što se rastao sa Juventusom, a ranije se povezivao i sa poslom u PSG-u.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Navodno mu je i sada prioritet klupski angažman, ali je odlučio ipak razgovarati sa čelnicima Saveza.

Nizozemska je u grupi Lige nacija sa BiH i ako prihvati posao gledat ćemo ga na klupi ove selekcije u duelima protiv Zmajeva 11. i 14. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije