Nizozemci imenovali privremenu zamjenu na poziciji selektora
Foto - EPA

Dwight Lodeweges na klupi

Nizozemci imenovali privremenu zamjenu na poziciji selektora

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Nizozemske ostala je bez selektora.


Nakon dvije godine ovu funkciju je napustio Ronald Koeman koji je preuzeo vođenje Barcelone, a Fudbalski savez će za odštetu od katalonskog kluba dobiti milion eura.

Nizozemci su odmah reagovali i našli su zamjenu za Koemana. U naredne dvije utakmice Lige nacija protiv Poljske i Italije ekipu će voditi njegov pomoćnik Dwight Lodeweges.

Ime novog selektora koji će predvoditi reprezentaciju u narednom periodu, uključujući i meč protiv Bosne i Hercegovine, bit će poznato nakon sastanka čelnika Saveza na kraju ovog mjeseca.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Najveće ime koje se povezuje sa klupom Oranja je čuveni francuski stručnjak Arsene Wenger.

Lodeweges je u trenerskoj karijeri većinom imao asistenske uloge, a samostalno je vodio Zwoolle, Cambuur, Herenveen, te kratko Groiningen, PSV i NEC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi