Allegri: Psihički smo pali nakon primljenog gola
Foto: EPA

Trener Juventusa nakon poraza u Finalu

Allegri: Psihički smo pali nakon primljenog gola

S. Bošković

Fudbaleri Juventusa večeras su u Cardiffu poraženi u finalu Lige prvaka od strane Real Madrida rezultatom 4:1. 

Stara dama poražena je u svom petom uzastopnom evropskom finalu unatoč tome što su do finala došli bez poraza. 

Trener tima iz Torina Massimiliano Allegri nije krio razočaranje i razloge poraza:

"Ponosan sam na svoje igrače i na sve ono što smo učinili ove sezone. Ovdje smo došli da osvojimo trofej i nismo uspjeli u toj namjeri. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, te nismo iskoristili šanse", rekao je Allegri, te se osvrnuo na psihološku pripremu igrača: 

"Primili smo gol iz odbijanca i nakon toga smo psihički pali. Trebali smo reagirati bolje i gristi noktima i zubima. No, ovo je samo još jedan korak prema naprijed iz kojeg moramo naučiti nešto", zaključio je talijanski stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije