Allegri: Real je san, ali dao sam riječ Juventusu
Allegri je na klupi torinskog tima od 2014. godine (Foto: EPA)

Trener Stare dame iskreno priznao

Allegri: Real je san, ali dao sam riječ Juventusu

M. Šljivak

Juventus i Real Madrid prethodnih sezona imaju zaista dobru saradnju, a ona je rezultirala velikim transferom Cristiana Ronalda u torinski tim.

Tokom ljeta se spominjala i mogućnost da trener Juventusa Massimiliano Allegri preuzme vođenje Kraljeva nakon odlaska Zinedinea Zidanea, ali se to na kraju nije desilo.

Allegri priznaje kako je trenirati Real san, ali da je morao zbog Juventusa da odbije ponudu koju je imao iz Madrida.

"Real Madrid je najveći klub na svijetu, ali ja sam dao riječ Juventusu", rekao je Allegri, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ponosan sam na samu činjenicu da me je Real želio, ali morao sam odbiti ponudu jer sa dao obećanje i riječ predsjedniku Andreei Agnelliju. Dva su razloga što sam odbio Real, poštovanje prema Juventusu i održavanje riječi. Ovi argumenti su bili dovoljni da odbijem Real", rekao je Allegri.

Tako će ovaj 50-godišnji stručnjak i dalje voditi Staru damu. Ulazi u svoju petu sezonu, a prethodne četiri godine osvajao je titule prvaka Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi