Navijači Atletica podsjetili Courtoisa kakve je gadosti poručivao navijačima Reala

A danas ljubi grb Kraljeva...

Navijači Atletica podsjetili Courtoisa kakve je gadosti poručivao navijačima Reala

Thibaut Courtois je danas i zvanično predstavljen kao novi čuvar mreže Real Madrida nakon što je realizovan njegov transfer iz Chelseaja.

Navijači Chelseaja nisu bili oduševljeni njegovom odlukom da napusti Stamford Bridge, ali Courtois očigledno za to previše ne brine pošto je presretan jer će karijeru nastaviti u dresu Reala.

Poljubio je Courtois grb Real Madrida na predstavljanju, ali se morao izviniti navijačima ovog kluba zbog "incidenata" iz 2013. godine.

Tada je Courtois nosio dres gradskog rivala Kraljeva, Atletico Madrida, a nakon što su Jorgandžije osvojile Kup Kralja dojučerašnji golman Chelseaja je na balkonu gradske vijećnice zapjevao navijačku pjesmu prepunu uvredljivih poruka na račun navijača Real Madrida.

Naime, na jednom Twitteru profilu koji vode navijači Atletica osvanuo je video snimak Courtoisovog slavlja sa balkona uz poruku:

"Hej Thibaut Courtois samo malo podsjećanje na vrijeme kada si stajao na balkonu gradske vijećnice u Madridu i poručivao navijačima Reala 'da se sami j**u u g****u'. Mislimo da će ti biti drago da se podsjetiš".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Courtois je 2011. godine iz Genka stigao u Chelsea, a Plavci su ga iste godine poslali na trogodišnju posudbu u Atletico Madrid. Ponovo se ekipi Chelseaja pridružio na ljeto 2014. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi