Uporedili su Vlahovića s Ronaldom, a trener Juventusa dao je najbolji odgovor

Allegri o bivšoj i sadašnjoj zvijezdi

Uporedili su Vlahovića s Ronaldom, a trener Juventusa dao je najbolji odgovor

E. Ganibegović

Dušan Vlahović stigao je u januaru u Juventus i pokazuje se kao sjajno pojačanje.

Na šest utakmica postigao je četiri gola i upisao asistenciju, a mediji u Italiji porede ga čak i s Cristianom Ronaldom.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri ipak je jasno kazao da ne mogu da se porede.

"Ne mislim da mogu da se porede. Ronaldo je ostvario toliko uspjeha, a Vlahović je tek na startu karijere. Jedna dobra utakmica nije dovoljna, za Ronaldov nivo neophodna je izuzetna mentalna snaga, a Dušan je tek na startu svog putovanja", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vlahović je veoma važan igrač za nas – ima karakter, kao i karakteristike koje u timu do sada nismo imali. Odmah se vidi da je ovo momak koji je željan učenja i koji ima pravi stav. Veoma se dobro kretao protiv Empolija, to je velika prednost za nas, kada nije statičan u sredini", zaključio je trener Stare dame.

Naredni izazov Juventus i Vlahovića očekuju šestog marta kada dočekuju Speziju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
A nista Sassuolo u srijedu u kupu? :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi