Allegri se oprostio od Higuaina: Milan je kupio sjajnog napadača

Trener Juventusa govorio o kraju transfer sage

Allegri se oprostio od Higuaina: Milan je kupio sjajnog napadača

Trener Juventusa Massimiliano Allegri govorio je na press konferenciji poslije utakmice protiv zvijezda MLS-a o Gonzalu Higuainu, Leonardu Bonucciju i Matteu Caldari.

Juventus je nakon penala pobijedio zvijezde MLS lige, a Allegri nakon meča nije mogao izbjeći pitanje o transfer sagi - Gonzalo Higuain, Matteo Caldara, Leonardo Bonucci.

Jasno je da su stvari završene i da se danas očekuju zvanične potvrde, a nakon što se Higuain sinoć oprostio od Juventusa, Allegri se rano jutros po našem vremenu oprostio od argentinskog napadača i italijanskog defanzivca te je poželio dobrodošlicu Leonardu Bonucciju.

"Leonardo se vraća poslije godinu dana, on je važan igrač za nas. Caldara je, s druge strane, mlađi i skupa sa Romagnolijem i Ruganijem je jedan od trojice najboljih mladih italijanskih štopera. Žao mi je, ali transfer tržište nas je natjeralo da ga prodamo. Što se tiče Higuaina, srdačno mu se zahvaljujem na protekle dvije godine. Milan je sigurno kupio odličnog napadača", rekao je Allegri poslije utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, danas su sva tri fudbalera na ljekarskim pregledima i očekuje se odmah poslije toga potpisivanje ugovora.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi