Allegri sutra odmara neke igrače, ne i Pjanića

Juve igra protiv Chieva

Allegri sutra odmara neke igrače, ne i Pjanića

Ekipa Juventusa sutra na domaćem terenu igra meč 3. kola italijanske Serije A, a protivnik je Chievo. 

Veoma je važno istači da samo tri dana poslije te utakmice za Juventus slijedi veliki ispit u Ligi šampiona. Oni će u utorak navečer imati jedno od najtežih mogućih gostovanja jer će u okviru 1. kola grupne faze igrati na Camp Nou stadionu protiv Barcelone. 

Upravo zbog te utakmice Allegri će izvršiti neke izmjene u sastavu kada je u pitanju meč protiv Chieva, pa na golu neće biti legendarnog golamana Gianluigija Buffona. Naš reprezentativac Miralem Pjanić će uz Matuidija početi meč od prve minute u veznom redu.

"Khedira i Marchisio se još uvijek oporavljaju, a Chiellini je također povrijeđen i nadam se da ćemo ga imati na raspolaganju za meč protiv Barcelone. Mislim da se Cuadrado vratio jer ga nisam vidio jučer. Dybala je trenirao odvojeno nakon obaveza sa reprezentacijom. Gonzalo Higuain, koji nije pozvan u reprezentaciju, radio je veoma naporno tokom sedmice u svakom pogledu. U fizičko smislu morao je raditi na sebi tokom prošle sedmice i sada to puno bolje izgleda. Svi ostali su radili veoma dobro", rekao je Allegri pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sutra će Buffon odmarati, a Szczesney će braniti. Barzagli se danas vratio i dali smo mu dva dana odmora prije nego što se priključi timu. Matuidi će igrati sutra. Matuidi i Pjanić će igrati, a još mi je ostalo da razmislim da li će igrati još jedan igrač u veznom redu ili ne", rekao je Allegri. 

Podsjetimo, sutrašnji meč između Juventusa i Chieva počinje od 18.00 sati. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi