Bez dogovora o novom predsjedniku Serije A
Foto: EPA

Na današnjem sastanku predstavnika klubova

Bez dogovora o novom predsjedniku Serije A

Predstavnici 20 klubova italijanske Serija A nisu uspjeli postići dogovor o tome ko bi trebao biti novi predsjednik najelitinijeg ranga italijanskog fudbala.

Italijanski klubovi su danas učestvovali na obaveznom godišnjem sastanku, a jedna od tema razgovora je bio i nasljednik Maurizia Berrette, koji je u aprilu odstupio s funkcije predsjednika Serije A.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli i prvi čovjek Lazija, Claudio Lotito, su lobirali za kandidata Marca Brunellija, koji je trenutno generalni menadžer lige, ali je za njegov izbor bilo potrebno najmanje 15 glasova.

Klubovi nisu uspjeli doći do konsenzusa, pa je odluka o Berrettinom nasljedniku odgođena za 12 dana, prenosi Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi