Allegri: Svaka čast Kaneu, ali Higuain je bolji

Trener Juventusa pred sutrašnji meč

Allegri: Svaka čast Kaneu, ali Higuain je bolji

Trener Juventusa Massimiliano Allegri održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o sutrašnjoj utakmici protiv Tottenhama.

Allegri je poručio da respektuje Tottenham kao ekipu, ali da je cilj njegove ekipe da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka. Ako pričamo samo o sutrašnjoj utakmici, cilj je pobijediti bez primljenog gola.

"Osnovni cilj nam je da ne primimo gol. Tu imamo Buffona, koji nam svima može biti primjer kako se u svom poslu morate truditi, vrijedno raditi i napredovati, bez obzira na godine. Svaka utakmica knock-out faze Lige prvaka predstavlja ogroman test i znamo da neće biti lako", rekao je Allegri, koji je potom pričao o Kaneu:

"Kane nije Tottenham, ali je najbolji igrač ovog tima. On je stvarno sjajan fudbaler, ne samo zbog golova koje postiže, već i zbog toga što se fantastično povezuje sa ostatkom ekipe. Ali, ako bih morao birati između Kanea i Higuaina, birao bih Higuaina. Kaneu svaka čast, ali Higuain je moja devetka".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmicu sa Tottenhamom će propustiti nekoliko važnih igrača, prvenstveno Paulo Dybala. Osim njega, Allegri neće moći da računa ni na Matuidija, Howedesa, Cuadrada i Barzaglija.

"Umjesto Matuidija bi mogao zaigrati Sturaro, ali imamo još Marchisija i Bentancura. Odluku ću donijeti uoči utakmice", rekao je Juventusov trener.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi