Allegri u Madridu protiv Atletica u napad gura defanzivca!
Allegrijev potez mnoge je zabrinuo, ali Cancelo je već igrao na toj poziciji ranije

Cancelo će imati novu ulogu u timu

Allegri u Madridu protiv Atletica u napad gura defanzivca!

E. Škorić

U srijedu navečer Juventus gostuje u Madridu kod Atletica u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Za ovaj duel će Juventusov trener Massimiliano Allegri napraviti jednu bitnu promjenu u formaciji, a o čemu su jutros pisali Tuttosport i još neki listovi u Torinu.

Naime, Allegri će, ako je suditi po tim najavama, u napad pored Cristiana Ronalda (lijevo) i Marija Mandžukića (sredina) postaviti i Cancela, koji će igrati po desnoj strani.

Cancelo je do sada uglavnom igrao kao ofanzivni bek ili krilo, no nikada ranije nije zaigrao u napadu Juventusa i Allegri smatra da je Portugalac u stanju da na najbolji način odigra umjesto Dybale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neće to Cancelu biti prvi put u karijeri da igra u napadu, pošto je nekoliko mečeva za Valenciju u sezoni 2016/17 igrao kao napadač. Umjesto njega bi na poziciji desnog beka zaigrao Paolo De Sciglio.

Sastav Juventusa za duel s Atleticom bi mogao izgledati ovako: Szczesny, De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Matuidi, Cancelo, Mandžukić, Ronaldo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Duje795
Allegri idiote igras za poso' i "zrtvujes" Dybalu Sastav bi trebao biti: Szczesny A.Sandro G.Chiellini L.Bonucci J.Cancelo M.Pjanic D.Costa P.Dybala F.Bernaderschi C.Ronaldo
1 0
Baggio89
Paolo De Sciglio... hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi