Bayern spremio primamljivu ponudu za Paula Dybalu
Fantastični Argentinac sve se više povezuje sa odlaskom iz Juventusa. Da li će njegov novi tim biti Bayern ili će ostati u Juventusu, vidjećemo u narednim mjesecima (Foto: EPA)

Nude 75 miliona eura

Bayern spremio primamljivu ponudu za Paula Dybalu

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Paulo Dybala (25) sve se češće povezuje sa odlaskom iz redova torinskog Juventusa.

Posljednjih nekoliko dana 25-godišnji ofanzivac se povezivao sa odlaskom u redove Liverpoola, a italijanski mediji su danas su donijeli novu veoma zanimljivu informaciju.

Navodno će ponudu za argentinskog fudbalera poslati minhenski Bayern. Govori se o cifri od 75 miliona eura, a pred Dybalu je postavljen i zaista sjajan uguvor.

Bavarski velikan je Argentincu spremio četverogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni, što je svakako izuzetno privlačna cifra i mnogo veća od trenutne koju zarađuje u Juventusu (7 miliona eura).

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ima dobre veze u Torinu. Stekao ih je dok je nosio dres Stare dame i sigurno je da će ih pokušati iskoristiti kako bi ostvario transfer Dybale.

Argentinski fudbaler nije pretjerano zadovoljan svojom ulogom među Bianconerima. U posljednje vrijeme ga trener Massimiliano Allegri često izostavlja iz ekipe i navodno i Dybala razmišlja o odlasku.

Ove sezone sjajni napadač je nastupio u ukupno 29 utakmica u svim takmičenjima. Očigledno je da igra lošiju sezonu nego što je bila prošla, pa je postigao osam golova i upisao je šest asistencija.

Dybala je član Stare dame iz Torina postao 2015. godine. Stigao je iz Palerma 2015. godine i dao je veliki doprinos u osvajanju tri Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukupno je za Juve odigrao 169 utakmica i postigao je 76 golova. Ugovorom je vezan do ljeta 2022. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi