Na šta je spao velikan? Trener plače i moli da protivnik ne zabije gol, pao je i na koljena

Strah do posljednjeg momenta

Na šta je spao velikan? Trener plače i moli da protivnik ne zabije gol, pao je i na koljena

Admin Čaušević

Pojedine trenere zanima samo rezultat, dok im je igra u drugom planu upravo zbog toga se vrlo često suočavaju sa kritikama kako navijača tako i javnosti, posebno u slučajevima kada pobjede počinju da izostaju. 

Ako se za neki klub može reći da igra prvenstveno na rezultat to je Juventus. Bianconeri praktično nikad nisu igrali dopadljiv i lepršav fudbal, ali su kroz prošlost ostvarivali značajne uspjehe.

Upravo iz tog razloga Juventus se vrlo često zna dovesti u situaciju da strahuje protiv daleko slabijih rivala sve do posljednjeg trena. To je bio i slučaj na gostovanju kod Verone prije nekoliko dana.

Massimiliano Allegri se posljednjih sedmica suočio sa ozbiljnim kritikama, ali je uspio uvezati pet pobjeda u nizu te se probiti u sami vrh tabele Serije A nakon što je ispao iz Lige prvaka.

U četvrtak je sa minimalnih 0:1 savladana Verona. Biaconerni su na meču imali jednu pravu akciju koju je na kraju Moise Kean pretvorio u pobjedu.

U sudijskoj nadoknadi su gosti mogli ostati bez punog plijena kada je Alex Sandro dobio crveni karton, pa je Verona imala slobodan udarac sa vrha kaznenog prostora.

Oglasi

Na sreću Stare dame Verdi je šutirao visoko preko gola, dok je i Allegriju kao kamen sa srca što su zabilježile i kamere.

Trofejni stručnjak je pao na koljena, stisnuo je oči i nije smio gledati Verdijev slobodnjak. Djelovalo je kao da se moli da domaćin promaši.

[twitter]https://twitter.com/S9meraviglie/status/1590976826935234561[/twitter]

Navijači Juventusa su odavno podijeljeni oko Allegrija te se nakon svakog kiksa traže njegov odlazak, dok on s druge strane uživa maksimalno povjerenje predsjednika Andreee Agnellija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak treba priznati da Allegri vrlo često zna na raspolaganju imati desektovan tim zbog poveda i suspenzija kao što je bio slučaj u dosadašnjem dijelu sezone jer praktično nije mogao računati na Di Mariju, Pogbu i Chiesu.

Staroj dami je do kraja godine ostao još meč sa Laziom i nema sumnje da će Allegriju u glavi biti isključivo rezultat i pobjeda pa je za očekivati još jedno "ružno" izdanje Juventusa protiv Nebeskoplavih koji su zaista odlični ove sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi