Allegri: Zašto sam zamijenio Pjanića? Da ga poštedim hladnoće

Trener Juventusa nakon poraza

Allegri: Zašto sam zamijenio Pjanića? Da ga poštedim hladnoće

Juventus u nokaut fazu Lige prvaka ide kao prvoplasirani iz grupe H, ali je večeras pretrpio neočekivan poraz na gostovanju kod Young Boysa.

Young Boys je slavio rezultatom 2:1, a Stara dama većim dijelom susreta nije stajala dobro na terenu, barem ne onako kako smo to navikli.

Dybala je postigao lijep utješni gol, ali se i ispromašivao, dok je njegov gol za 2:2 poništen zbog ofsajda.

Ni naš Miralem Pjanić nije odigrao svoju najbolju partiju u dresu Juventusa, a nakon jednog njegovog slabog primanja lopte u kaznenom prosotoru domaćih trener Allegri je potpuno pobjesnio pored aut linije. Također, špekuliše se da je Pjanić imao i problema sa grčevima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pjanića je zamijenio u 65. minuti susreta, a nakon utakmice je otkrio i zašto je to uradio:

"Zašto sam zamijenio Pjanića? Na terenu je bilo šest stepeni ispod nule. Radnije bih ga poštedio toga kako bi bio spreman za izazove u subotu. Da li je sintetička podloga uticala na našu izvedbu? Na početku, ali ubrzo smo stvorili 2-3 dobre prilike. Na ovakvom terenu jednostavno morate dodavati i držati loptu na zemlji", poručio je Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi