Allegrija želi još jedan klub iz Engleske
EPA

Trenutno na 18. mjestu

Allegrija želi još jedan klub iz Engleske

Bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri mogao bi po prvi put okušati se u Engleskoj.

Cijelu dosadašnju karijeru Allegri je proveo u Italiji, osvojio je tu sve što se moglo osvojiti, a sada kada je bez angažmana sve je više klubova koji ga žele angažovati.

Iako su u posljednje vrijeme najglasnije špekulacije da bi mogao preuzeti Manchester United, sada se pojavila informacija kako Allegrija želi i Everton čiji čelnici namjeravaju uručiti otkaz Marcu Silvi.

Tim s Goodisona je tokom ljeto potrošio više od 100 miliona eura na pojačanja, no 18. mjesto na tabeli daleko je od onoga čemu su se nadali u klubu, pa stoga ne čudi što u Evertonu namjeravaju zamijeniti Silvu s Allegrijem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijani tvrde kako Evertonovi čelnici već uspostavili kontakte s Allegrijem.

Allegri je, podsjetimo, prethodno vodio Juventus do pet uzastopnih titula u Seriji A, ali kako nije uspio da osvoji i Ligu prvaka, odlučio se povući i potražiti novi izazov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije