Ziljkić na meti kluba iz Turske: Pratili ga u Kutaisiju, spremni da plate obeštećenje?

Da li će kapiten Sarajeva napustiti Koševo?

Ziljkić na meti kluba iz Turske: Pratili ga u Kutaisiju, spremni da plate obeštećenje? · Saznajemo

Endin Čaušević

Sarajevo je večeras u Kutaisiju remiziralo protiv gruzijskog Torpeda (2:2) u prvom meču u okviru prvog pretkola Konferencijske lige. Nakon meča u centru pažnje našao se kapiten ovog tima Almedin Ziljkić koji se našao u centru pažnje pojedinih skauta koji su bili na večerašnjoj utakmici.

Bordo klub uspio je da dođe do poprilično dobrog rezultata iako je Sarajevo moglo i da pobijedi s obzirom na propuštene prilike.

Na kraju rezultat je bio 2:2, a Sarajevo će put ka drugom pretkolu tražiti za sedam dana kada će protiv Torpeda igrati na Koševu revanš utakmicu.

Jedan od boljih večeras na terenu bio je kapiten bh. kluba Almedin Ziljkić koji je uspio upisati asistenciju kada je sjajno uposlio Dala Varešanovića kod gola za 2:2.

Upravo je Ziljkić bio u centru pažnje i nakon večerašnje utakmice jer je bilo večeras na tribinama nekoliko skauta raznih evropskih klubova, a upravo je Ziljkić taj koji je ostavio itekako jak utisak svojom igrom.

Oglasi

Kako neslužbeno saznaje SportSport.ba jedan klub iz Turske je pokazao veliki interes za Ziljkića kojeg su pratili večeras u Kutaisiju, te su spremni da otkupe njegov ugovor od Sarajeva i plate određen iznos obeštećenja kako bi ga doveli u svoje redove.

Skauti ovog turskog kluba su bili večeras na tribinama i pratili Ziljkića, te su spremni da ga dovedu u svoje redove.

Neslužbeno saznajemo da je Ziljkić večeras nakon utakmice obavio razgovor s predstavnicima turskog kluba, ali više detalja oko mogućeg transfera kapitena Sarajeva sigurno će biti poznato u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 27-godišnjak je u Sarajevo stigao u januaru iz Olimpije i pokazao se kao veliko pojačanje. S bordo klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Također, nedavno se povezivao i s beogradskim Partizanom koji je također nudio Ziljkiću ugovor, no na kraju od toga nije bilo ništa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
4miliona eura i moze ici
4 1
samoLagano
ne pustajte ga za kratko vrijeme je postao kapiten i jedna od glavnih karika za sve pare ga ne smijete pustit moje misljenje ovako sa strane
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti