Varešanović nije štedio Gruzijce: Prevale toliki put i istjeraju ih, to zaista nije korektno

Press konferencija nakon meča

Varešanović nije štedio Gruzijce: Prevale toliki put i istjeraju ih, to zaista nije korektno

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras su remizirali u gostima protiv gruzijskog Torpeda sa 2:2 u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige, a nakon meča održana je i press konferencija na kojoj se novinarima obratio Mirza Varešanović.

Sarajevo se večeras protiv Torpeda propisno ispromašivalo što je domaći tim znao da kazni sa dva gola.

Međutim, bordo klub uspio je na kraju da dođe do remija i dobrog rezultata pred revanš utakmicu koja je na rasporedu već za sedam dana na Koševu.

Nakon meča održana je i press konferencija, a medijima se obratio trener bh. kluba Mirza Varešanović koji je bio nezadovoljan zbog činjenice da su navijači Sarajeva istjerani s tribine pred sami početak meča.

"Prije nego što prokomentarišem utakmicu želim da postavim pitanje. Zašto su naši navijači istjerani? Prevalili su toliki put iz Sarajeva da bi došli ovdje i na kraju nisu gledali utakmicu. Volio bih samo ako neko može da odgovori na to pitanje. Nije korektno da nakon toliko kilometara da im neko ne dozvoli da budu prisutni na stadionu. Ne znam šta se moglo desiti da ne uđu na stadion i ne gledaju svoj klub", rekao je Varešanović i nastavio.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica i iskusan protivnik. Prvo poluvrijeme smo bili puno bolja ekipa, imali smo dosta dobrih prilika. Prvi prekid protivnika u 44. minuti i primamo gol, najgore moguće vrijeme. U drugom dijelu smo se dobro vratili i izjednačili, međutim ponovo greška i opet primimo gol. Cijelo vrijeme smo željeli da napadamo i da igramo. Postigli smo drugi gol, ali smo nakon toga malo pali, nesvjesno se povuki, protivnik je imao par prilika. Ovo je najrealnij rezultat i ništa, imamo sedam da na da se spremimo za revanš".

Oglasi

"S obzirom da je ovo prva naša takmičarska utakmica i prva u Evropi sigurno da mogu biti zadovoljan. Imamo utakmicu na našem stadionu, sigurno ćemo preuzeti ulogu favorita što smo i večeras pokazali. Da smo imali malo više sreće prvo poluvrijeme smo trebali voditi dva razlike".

Osvrnuo se na to da je igrače poremetila činjenica što nisu imali podršku svojih navijača.

"Pa sigurno ih je poremetilo. Kada smo došli na stadion oni su bili tu, kada smo izašli na početak utakmice navijača nije bilo i to mi nije jasno. Ne znam šta su mogli napraviti da ih neko istjera sa stadiona, to nije korektno", dodao je trener Sarajeva.

Novinarima se obradio i Dal Varešanović koji je večeras bio strijelac gola za 2:2.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Trebali smo prvo poluvrijeme dati bar dva gola jer smo imali mnogo šansi. Oni su imali jedan udarac u prvom poluvremenu i dali gol. Drugo poluvrijeme smo znali da možemo dati gol i preokrenuti. Uradili smo dio dogovora kako treba, ali pojedine greške su nas koštale tog drugog gola. Nadam se da ćemo u Sarajevu pobijediti i proći dalje", rekao je veznjak Sarajeva.

Press konferencija nakon prvog pretkola Konferencijske lige 💭

Posted by FK Sarajevo on Thursday, July 13, 2023
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
NARKOMANU ODLAZI!
2 8
Ajax11
On prvo da se ulize Hordama …
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi