Nevjerovatan preokret: Livaković ne želi u Fenerbahče, karijeru nastavlja u Španiji!

Tvrdi Mattteo Moretto

Nevjerovatan preokret: Livaković ne želi u Fenerbahče, karijeru nastavlja u Španiji!

Esmer Oštraković

Davno su Fabrizio Romano, ali i još neki specijalsti za transfere potvrdili da će Livaković karijeru nastaviti u Fenerbahčeu.

Dominik Livaković je odavno dogovorio transfer u redove turskog velikana Fenerbahčea. Ipak, iako su prethodne utakmice protiv Hajduka najavljivane kao njegove oproštajne, on je i dalje među stativama hrvatskog prvaka.

Ipak, sve to bi se vrlo lako moglo promjeniti jer golman Dinama čini se nije siguran da želi karijeru nastaviti u ovom klubu.

[facebook]https://sportsport.ba/fudbal/hajduk-dinamo-utakmica-izvjestaj-poklon-gol-livakovic-livaja/455007[/facebook]

Navodno je razlog taj što je Fener pristao na zahtjev Dinama da se transfer realizuje nakon utakmica u Ligi prvaka.

"Fenerbahče je dogovorio sve s Dinamom i Dominikom Livakovićem. Transfer će biti realizovan nakon što što se okončaju kvalifikacije za Ligu prvaka. Dinamo je imao taj zahtjev kako bi imao dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamjenu", piše poznata turska novinarka Elis Buse Arač.

Oglasi

Ipak, sada su se pojavile nove informacije koje govore da bi Livaković mogao karijeru nastaviti u Španiji.

"Almeria želi da dovede Livakovića jer su svjesni situacije i da transfer u Fenerbahče još uvijek nije finaliziran. Golman nije siguran da želi da ide u Tursku. On će napustiti Dinamo", napisao je Mattteo Moretto.

Dominik Livaković je karijeru počeo u omladinskim selekcijama NK Zadar, a zatim je kao 17-godišnjak došao u NK Zagreb.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlične partije na golu ovog tima donijele su interes Dinama. Kupljen je 2015. godine, a godinu dana kasnije je zauzeo mjesto među stativama zagrebačkog velikana.

Njegova karijera potom je doživjela ogroman napredak. Postao je neizostavan član tima, a potom i prvi golman reprezentacije Hrvatske za koju je igrao 45 puta.

Top Komentari

user1676286668
Hahaha čuj ne želi ne želi tebe niko da mi se ne lazemo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi