Ni Villarreal ni Fenerbahce ni United: Livaković na kraju pravi transfer kojeg niko nije očekivao!

Odavno se špekuliše o odlasku sa Maksimira

Ni Villarreal ni Fenerbahce ni United: Livaković na kraju pravi transfer kojeg niko nije očekivao!

Admin Čaušević

Dominik Livaković, jedan od najboljih golmana današnjice, ušao je u posljednju godinu ugovora sa Dinamom te zagrebački Modri praktično imaju još jednu šansu da na njemu zarade odličan novac. 

Niz reprezentativaca Hrvatrske nalazi se pred promjenom sredine u ovom prijelazanom roku. I dok je njihov vođa Luka Modrić odlučio ostati u Realu, a Mateo Kovačić potpisao za City, upitno je šta će biti sa ostalim.

Već danima se špekuliše o novim destinacijama za Marcela Brozovića, Joška Gvardiola i Ivana Perišića, a sada su se pojavile i nove informacije o transferu Livakovića.

Još dok je trajala fudbalska sezona Livaković je već bio viđen kao novi golman Fenerbahcea, zatim je se pojavio Villarreal, a u igri je bio i Manchester United.

Ipak, prema najavama sa Apenina, Livaković bi mogao završiti u jednom od tri italijanska kluba koji su minule sezone izgubili evropsko finale.

Oglasi

Riječ je o Fiorentini koja je u potrazi za pouzdanim čuvarom mreže, a Corriere dello Sport navodi da je Livaković "lako dostupan" za iznos od 10-ak miliona eura.

Ovaj 28-godišnjak je prvenstvno sjajnim partijama u dresu reprezentacije Hrvatske na sebe privukao ogromnu pažnju i sigurno je među najboljim golmanima svijeta.

Na Maksimir je stigao još sa 17 godina iz Zadra, tu je izgradio igračko ime i prezime te je možda krajnje vrijeme da se okuša u nekim od najjačih evropskih liga.

Fiorentina se proteklih sezona vratila u vrh italijanskog fudbala, u minuloj sezoni je osim finala Konferencijske lige izgubila i finale Kupa Italije te se Viole mogu smatrati dobrom odskočnom daskom za transfer u još veći klub.

Kako sada stvari stoje Viole su jedini ozbiljan kandidat iz Liga petice nakon što se Villarreal povukao iz utrke, dok je Manchester United produžio saradnju sa Davidom De Geom.

U Dinamu sigurno prate razvoj situacije i ne sumnjaju da će prodajom Livakovića po ko zna koji put napuniti klupsku kasu.

Top Komentari

user1676286668
Niko njega ne prati ovo je samo bomba novinara ne bi li ga ko kupio....menadžerska posla
0 1
Krosteutegurovic
Daj bolan nemoj te se preseravati, čuj jedan od najboljih. Smiješni ste stvarno.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi