Almeria šokirala Kraljeve u 3. minuti, a onda je stvari u svoje ruke uzeo čudesni Jude Bellingham!
Foto: AP - Fermin Rodriguez

Real Madrid stigao do nove pobjede

Almeria šokirala Kraljeve u 3. minuti, a onda je stvari u svoje ruke uzeo čudesni Jude Bellingham!

Eldar Ganibegović

U okviru 2. kola španske Primere Almeria je na svom terenu ugostila Real Madrid, povela, ali na kraju ostala bez ijednog boda. Real Madrid je slavio s 1:3, a prvo ime susreta bio je Jude Bellingham.

Igrala se treća minuta kada je domaći tim stigao u vodstvo. Robertone je uputio dobar centaršut, skače Arribas i pogađa za 1:0.

Nije dugo trebalo Kraljevima da stignu do izjednačenja. Strijelac za 1:1 je u 19. minuti bio Jude Bellingham.

Peta minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena bila je kada je Kroos zatresao mrežu Almerije, ali je VAR poništio pogodak jer mu je prethodio faul.

Ako nije zabio, jeste asistirao. Kroos je u 60. minuti poslao sjajan centaršut ka Bellinghamu, koji postiže svoj drugi gol večeras za potpuni preokret Real Madrida.

Oglasi

Ovoljetno pojačanje iz Borussije Dortmund sjajnu partiju krunisalo je u 73. minuti kada je upisao asistenciju za Viniciusa Juniora koji postavlja konačan rezultat.

Joselu je u 81. minuti zamijenio Judea Bellinghama koji je dobio ovacije od navijača Real Madrida koji su stigli da podrže svoj tim na stadionu De los Juegos Mediterraneos.

Real Madrid je tako nakon nepuna dva kola prvi s maksimalnih šest bodova, dok je Almeria na posljednjem mjestu bez bodova.

U trećem kolu Kraljevi će ponovo u goste i to na zapad zemlje kod Celte Vigo, dok će Almeria na megdan Cadizu.

Ranije danas Real Sociedad i Celta su remizirali 1:1, dok se od 21:30 igra meč u Pamploni između Osasune i Athletic Bilbaa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 2. kolo:

Almeria - Real Madrid 1:3 (Arribas 3'; Bellingham 15', 60', Vinicius 73')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Tuzno je gledati da ovaj Real ne moze osvojiti nista bez pomoci sudaca
0 3
ubnt
Barcine navijacice po obicaju najglasnije. Bravo Real. Ovako tvrde tekme su najbitnije. Owrebo vam salje pusu pacenici.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi