Dok nije sreo bh. legendu živio je skromno i ponizno, sada samo da iznajmi jahtu plati 100.000 eura

Istovremeno drži svoj klub u šaci

Dok nije sreo bh. legendu živio je skromno i ponizno, sada samo da iznajmi jahtu plati 100.000 eura

Admin Čaušević

Ponekad je dovoljan jedan transfer da se život promijeni za 180 stepeni, posebno se to odnosi na fudbalere koji su imali teško djetinjstvo te su odrasli u siromštvu, poslije čega su navikli na skroman i ponizan život. 

Ljeto je, mnogi sportisti kao idealnu lokaciju za odmor biraju Ibizu gdje ljetovanja koštaju po nekoliko stotina hiljada eura. Ako to neko sebi može priuštiti to su fudbaleri najbogatijih klubova Evrope.

Na Ibizi, a zatim i na grčkom ostrvu Mykonos ovih dana uživa i Alphonso Davies, čovjek koji će do kraja života biti zahvalan Hasanu Salihamidžiću za sve što je uradio za njega. 

Davies je porijeklom iz Liberije, ali je zbog građanskog rata u toj zemlji rođen u izbjegličkom kampu u Gani, poslije čega je kao beba stigao u Kanadu. 

"Da biste preživjeli, morali ste se dočepati pištolja, a mi to nismo htjeli", rekla je prije nekoliko godina njegov otac Debeah.

Oglasi

"Krajolik je bio zastrašujući, morali ste gaziti preko leševa da biste otišli jesti. Život tamo je bio kao da ste stavljeni u kontejner i onda bacite ključ vani", dodala je majka Victoria.

Ako neko zna kako doći u novu sredinu praznih džepova onda je to Salihamidžić jer je i bh. legendarni fudbaler na sličan način izbjegao iz BiH kada je počela agresija na našu zemlju. 

Salihamidžić je doveo Daviesa u Bayern 2019. godine

Upravo je popularni Braco otkrio Daviesa, još kao tinejedžera ga je doveo u Bayern za 14 miliona eura te mu praktično omogućio lagodan ostatak života. 

Odlični lijevi bek u Bavarskoj sedmično zaradi oko 200.000 eura pa mu odlazak na ljetovanje na Ibizu predstavlja sitnicu. 

Na Instagramu se svakodnevno hvalio kako uživa prvo u Španiji, a zatim u Grčkoj. Skupocjene jahte i luksuzne vile su samo djelić onog što je podijelio sa svojim fanovima. 

Davies istvremeno naporno trenira kako bi spreman dočekao novu sezonu pošto je ostatak prošle propustio zbog povrede. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Kanađanin nije zaboravio Salihamidžića i šta je sve uradio za njega, u prilog tome ide i činjenica da je nakon otkaza Braci stopirao sve pregovore sa Bayernom oko produženja ugovora. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti