Legendarni fudbaler osjetio surovost trenerskog posla: Vatru će gasiti trener koji je rođen u BiH
FOTO: Altach/Twitter

Promjene u redovima bundesligaša

Legendarni fudbaler osjetio surovost trenerskog posla: Vatru će gasiti trener koji je rođen u BiH

H. Zilić

Trenerski posao je za bivše fudbalske legende u početku veoma zahtjevan. Nije isto kao u ulogama igrača pa se neki dobro i ne snađu na početku svojih trenerskih karijera.

To je najbolje osjetio najbolji strijelac u historiji Mundijala legendarni njemački napadač Miroslav Klose.

Klose je na startu ove sezone preuzeo tim Altacha, ali nakon serije loših rezultata, austrijski bundesligaš je odlučio raskinuti saradnju sa Kloseom što je i danas potvrdio na svojim zvaničnim kanalima.

Altach je nakon regularna 22 kola u Bundesligi fenjeraš sa 17 bodova i sada ih očekuje borba u Ligi za ostanak sa ekipama Tirola, Austrie Lustenau, Wolfsbergera, Hartberga i Rieda.

Iz Bundeslige ispada jedna ekipa, dok će sedmoplasirani tim odnosno provplasirani tim nakon deset kola u Ligi za ostanak igrati play off za evropska takmičenja sa ekipama iz Lige za prvaka.

Oglasi

U Altachu su odmah i našli zamjenu za Klosea.

Na klupu tima sjeda čovjek koji je rođen u Bosni i Hercegovini, tačnije Varešu, a riječ je o 51-godišnjem stručnjaku Slavenu Skeledžiću.

Skeleždić je kao mladić napustio rodnu grudu i igračku karijeru gradio u Njemačkoj gdje je rano završio karijeru u 30. godini. Nakon toga odmah je uplovio u trenerske vode.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Radio je u omladinskim kategorijama Eintrachta, Hanse, Hannovera, bio je i selektor Afganistana.

Ove sezone je bio pomoćnik Kloseu na klupi Altacha, a sada će voditi ekipu samostalno do kraja sezone i pokušati izboriti opsatanak u austrijskoj Bundesligi.

Top Komentari

Mowzilla
Nece ga naslijediti nego je takodjer oslobodjen duznosti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti