Altinitop o epizodi u Realu: Mourinho me pitao: 'Jesi li lud?'
EPA

Nije opravdao očekivanja

Altinitop o epizodi u Realu: Mourinho me pitao: 'Jesi li lud?'

Sjećate li se Hamita Altintopa? Godinama je igrao za reprezentaciju Turske i renomirane evropske klubove, a jedan dio karijere proveo je i u Real Madridu.

Transfer na Santiago Bernabeu za Altintopa je trebala biti životna prilika, mjesto na kojem će pokazati sav svoj kvalitet, ali spletom poslije samo godinu dana spakovao je kofere i otišao u Galatasaray. 

Tome su uveliko kumovale i povrede, a dan kada je tadašnjem treneru Joseu Mourinhu saopštio kako želi otići iz Reala i danas mu je u sjećanju.

"Mourinho me dočekao u svom uredu. Kada sam mu rekao da želim ići, ustao je i počeo govoriti: 'Jesi li lud? Želiš napustiti Real? Kako možeš uopšte razmišljati o tome?', prisjetio se Altintop u intervjuu koji je dao za uglednu Marcu, pa dodao:

"Real mi je bio vrlo važan, zavolio sam grad, klub, predsjednika Florentina Pereza i sve ljude u klubu, ali jednostavno više nisam mogao..."

Objasnio je šta ga je nagnalo da poslije samo godinu dana ode iz Reala.

"U klubu su bila imena kao Ronaldo, Casillas, Higuain, Benzema, Khedira... Kada ih sve vidite na jednom mjestu, znate da ste na dobrom putu, da radite dobro, ali ja se nisam osjećao dobro. Tri mjeseca sam pokušavao da treniram bez bolova, to jednostavno nije bio onaj pravi Altintop."

Mourinho mu je ostao u lijepom sjećanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je sjajan, stvarno ga mnogo cijenim kao trenera, jedan je od najboljih na svijetu. U svlačionici je drugačiji, nije onakav kakav možda djeluje na TV-u. Slaže se s igračima, brani ih...", prisjetio se Altintop.

Poslije epizode u Realu sljedeće odredište u Altintopovoj karijeri bilo je Galatasaray, da bi u januaru 2018. godine svoju karijeru okončao u Darmstadtu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi