Real bi i golmana od 50 miliona eura
(Foto: EPA)

Unai Simon meta Kraljeva

Real bi i golmana od 50 miliona eura

M. Šljivak

Madridski Real navodno će pokušati da dovede još jednog kvalitetnog golmana.

Iako u svojim redovima imaju Thibauta Courtoisa i Alphonsea Areolu, Kraljevi će pokušati da dovedu golmana Athletic Bilbaa Unaija Simona i to kao zamjenu za Courtoisa.

Belgijanac je stigao kao veliko pojačanje iz Chelseaja 2018. godine. Međutim, jednostavno ovaj golman kao da se ne može naviknuti na dres Reala i njegove partije varijaru od jako dobrih do očajnih.

Zato će, prema navodima pojedinih španskih medija, Real pokušati da ga se riješi i da na njegovo mjesto dovede Simona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi golman Athletica ima ugovor do ljeta 2023. godine i otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, što je cifra koja Kraljevima ne bi trebala da predstavlja porblem.

Courtois je u La Ligi primio 12 golova i imao je samo 11 odbrana u dosadašnjem dijelu prvenstva, a sinoć je u Ligi prvaka imao nekoliko sjajnih odbrana koje su spasile njegov tim.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahahaha... Kakve gluposti pišete, hahaha.
2 1
amadeus21
Odličan golman, možda i bolji od Curtoisa..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije