Olimpija zaustavljena na posljednjoj prepreci, Celtic i Sevilla rutinski

Playoff Evropske lige

Olimpija zaustavljena na posljednjoj prepreci, Celtic i Sevilla rutinski

Olimpija iz Ljubljane ipak nije uspjela izboriti historijski rezultat i plasirati se u grupnu fazu Evropske lige.

Slovenački prvak je večeras u Trnavi remizirao sa Spartakom odigravši 1:1, ali je zbog poraza 2:0 pred svojom publikom završio evropsku avanturu za ovu sezonu.

Spartak je poveo u 12. minuti golom Godala, da bi Kapun u 42. zabio za 1:1 što je bio konačan ishod susreta. Za Olimpiju je svih 90 minuta odigrao Tomislav Tomić, dok je Asmir Suljić u igru ušao u 82. minuti.

Sevilla je na svom terenu sa rutinskih 3:0 savladala češku Sigmu iz Olomouca golovima Gonalonsa, Ben Yeddera i autogolom Nespora, dok je Celtic istim rezultatom bio bolji od litvanske Suduve. Zabijali su Griffiths, McGregor i Ajer.

Plasman u grupnu fazu Evropske lige osigurao je i Bordeaux, koji je na svom terenu savladao Gent rezultatom 2:0, dok su Burnley i Olympiakos odigrali 1:1 što je bilo dovoljno grčkom timu da se s ukupnih 4:2 plasira dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Žrijeb grupne faze Evropske lige na rasporedu je sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi