Tek prvo kolo, a Olimpija u velikim problemima

Ostaje bez trenera?

Tek prvo kolo, a Olimpija u velikim problemima

E. Škorić

Olimpija brani titulu u Sloveniji, ali prvo kolo je ekipi iz Ljubljane donijelo poraz.

Olimpija je večeras u 1. kolu Prve lige Slovenije gostovala u Novoj Gorici pred oko 1000 gledatelja, te je neočekivano poražena rezultatom 2:0.

Samo što je počeo meč, konkretno u trećoj minuti, Lipuscek je pogodio za radost domaćih, da bi u 51. minuti Filipović zabio za, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Olimpija je poražena na startu šampionata, nedavno je ispala od Qarabaga u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a pa je trener Ilija Stolica već sada suočen s mogućim otkazom.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Za Olimpiju je od prve minute igrao Tomislav Tomić, bivši igrač Želje i Zrinjskog, dok je nekadašnji ofanzivac Sarajeva Asmir Suljić u 72. minuti ušao u igru kod poraženog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi