Bio je tema viceva, a sada je zabio čudo od gola: Ćevapi, lažnjak i gol za tri sekunde!

Majstorija Alvara Morate

Bio je tema viceva, a sada je zabio čudo od gola: Ćevapi, lažnjak i gol za tri sekunde!

Admin Čaušević

Alvaro Morata je na meču protiv Almerije postigao jedan od svojih najboljih golova u karijeri. Španac je izgleda našao svoj mir u dresu Jorgandžija i ove sezone igra zaista fantastično.

Morata je prije nekoliko godina učestalo bio meta ismijavanja i to prvenstveno zbog nevjerovatnih promašaja kako u dresu Španije tako i dok je nastupao za Juventus, Chelsea ili Real. 

Ipak, ovaj 31-godišnjak je sada konačno sazrio kao igrač te ove sezone igra zaista fantastično u dresu Atletico Madrida što je pokazao i solo golom protiv Almerije. 

Primio je Morata jednu loptu na 20-ak metara od protivničkog gola, a tri sekunde kasnije završio je u reklamama slaveći pogodak.

Prvo je već u prijemu izbacio jednog rivala tako što mu je loptu probacio kroz noge, zatim je došao na red i golman Maximiano Luis.

Oglasi

Iskusni napadač je čuvaru mreže prodao lažnjak, te je loptu poslao u mrežu, a on je završio na terenu, dok su mu saigrači trčali u zagrljaj.

Morati je ovo bio već 13. gol u sezoni računajući La Ligu i Ligu prvaka, uz to na svom kontu ima i još tri asistencije. 

Atletico i kao i prethodni klubovi su na dovođenje Morate ukupno potrošili 190 miliona eura, međutim mišljenje mnogih je da je Španac precijenjen.

Ipak, ove sezone je odlučio da ušutka sve kritičare te igra zaista briljantno baš kao na početku svoje karijere kada je igrao za Real i Juventus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije šest godina Chelsea ga je platio čak 66 miliona eura, međutim ispostavilo se da je postao jedan od najvećih promašaja u eri Romana Abramovicha na Stamford Bridgeu.

Ljetos ga je u svoje redove pokušala dovesti i Barcelona što je potvrdio i sam Xavi, ali je Morata na kraju ostao na Wanda Metropolitano stadionu.

Top Komentari

plemic
nogometaš od dvadesetak milijuna, tema viceva. hahahaha
0 0
DDG
Vrijeme je da familija i prijatelji sjednu sa Čaušom i porazgovaraju. Spriječite ga da se konstantno bruka. 1. Zna li Čauš, ako već hoće da se šica žargonima, šta znaći poslati nekoga po ćevape? Proturanje lopte kroz noge to sigurno nije. 2. Daj nam jedan vic o Morati kada je bio tema viceva (množina)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi