Morata pred bocama pića nesiguran kao pred golom, mislio da ga kamera ne snima...

Zanimljiva scena

Morata pred bocama pića nesiguran kao pred golom, mislio da ga kamera ne snima...

A. Čaušević

Alvaro Morata se našao na udaru žestokih kritika zbog loše partije protiv Švedske kada je promašio niz velikih prilika. 

Iz FS Španije su pred utakmicu sa Poljskom poslali upravo Moratu koji je u jednom momentu djelovao zbunjeno kao da se nalazi pred protivničkim golom.

Od početka Eura se dosta priča o sponzorskim pićima koja su na kraju zbunila i napadača Juventusa. Španac kao da je mislio da ga kamere ne snimaju.

Morata u jednom trenutku nije znao šta da radi, bio je poprilično neodlučan, gledao je neko vrijeme u boce, pa je sklonio vodu, da bi je zatim i vratio.

Inače, UEFA se prije nekoliko dana zasitila odnosa nekih igrača prema sponzorima te je selekcijama učesnicima poslala jasnu poruku sa instrukcijama za ostatak takmičenja.

Naime, UEFA je od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu uklanjati strateški pozicionirane sponzorska pića. O tome je govorio direktor takmičenja, Martin Kallen.

Oglasi

"To je važno jer je zarada od sponzora važna za takmičenje i Evropski fudbal. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj fudbala u cijeloj Evropi, uključujući i mlade i žene", rekao je Kallen.

Osobama zadužene za medije na svih 11 stadiona je naređeno da se ubuduće skloni alkoholno piće ispred fudbalera muslimanske vjeroispovijesti.

Ta odluka je došla nakon što je Pogba uklonio pivo Heinekena ispred sebe iako je na zelenoj boci jasno bilo naglašeno da ne sadrži sastojke alkohola.

UEFA je naložila predstavnicima reprezentacija da igrači moraju poštovati sponzore i doprinose koje daju razvoju evropskog fudbala.

Coca-Cola i Heineken se nalaze meću 12 glavnih spoznora turnira, a očekuje se da ukupna UEFA-ina zarada bude skoro dvije milijarde eura. Nije naznačno koliko se novca zaradilo od sponzora.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, i igrači na indirektan način dobiju novac od sponzora preko saveza i klubova jer UEFA premije nagrade isplaćuje upravo sponzorskim novcem.

Zemlje učesnice turnira, njih 24 će podijeliti 371 milion eura kroz nagrade. Šampion će zaraditi maksimalna 34 miliona eura, dok će na stotine klubova koji imaju igrače predstavnike na Euru podijeliti najmanje 230 miliona eura jer su dopustili svojim igračima na nastupe na turniru.

Promo

Top Komentari

user1022
Jao hajvana, pa vidite da je odguro skoro praznu bocu, a onda vratio punu. O majku draga kakvih hajvana od novinara ima.
5 0
Adohordas
Ovaj je zaluto u fudbal materemi moje
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti