Morata se sinoć sramotio, danas trpio kritike, a večeras ozvaničio transfer!

Napadač Španije

Morata se sinoć sramotio, danas trpio kritike, a večeras ozvaničio transfer! · Zvanično

A. Čaušević

Španija je Evropsko prvenstvo počela remijem protiv Švedske. U Sevilli je bilo 0:0.

Crvena furija je napadala tokom cijele utakmice, imala je i ogroman posjed lopte, ali nije uspjela pronaći put do gola.

Glavni krivac zašto su mreže mirovale bio je Alvaro Morata koji se u nekoliko navrata poprilično osramotio zbog ogromnih promašaja.

Kada je izlazio iz igre dobio je zvižduke španske publike, a jutros ga nisu ni štedili mediji na Pirineijama koji su ga proglasili najlošijim igračem susreta.

Iako je iza sebe imao težak dan večeras je za Moratu stigla i lijepa vijest jer je Juventusa ozvaničio njegov transfer, tačnije produžio je posudbu.

Oglasi

Iz torinskog kluba su saopštili da će Morata do juna 2022. godine ostati u "svom domu" gdje je na ukupno 137 utakmica zabio 47 golova.

Morata je prvi put u Juventusu igrao od 2014. do 2016. godine, a drugi mandat mu je počeo prošlog ljeta, a nakon sasvim dobre sezone Stara dama je odlučila da produži posudbu.

Madriđanin je u prošloj sezoni na 44 utakmice u svim takmičenjima zabio 20 golova te imao 12 asistencija što se očigledno svidjelo Massimilianu Allegriju pa je odobrio njegov transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je često osporavan i redovno kritikovan osim za Juventus i Atletico 28-godišnjak je igrao još za dva evropska velikana, u pitanju su Real Madrid i Chelsea.

I dresu reprezentacija za čiju A selekciju nastupa od 2014. godine ima vrlo dobar učinak. Na 40 utakmica postigao je 19 golova, međutim i dalje je etiketiran kao igrač kojem treba previše prilika da postigne gol.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Kakva ubleha od igraca, al ima srece s transferima. Vjerovatno dobar manager
15 1
makelele
Solidan napadač, nesto u stilu Ibisevića plus minus.
4 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti