Morata traži promjenu pravila za ofsajd: "Ko još postiže golove tim dijelom tijela?"

Španac se oglasio

Morata traži promjenu pravila za ofsajd: "Ko još postiže golove tim dijelom tijela?"

Endin Čaušević

Alvaro Morata se prije dvije sedmice našao u centru pažnje kada su mu na meču protiv Barcelone poništena čak tri gola.

Barcelona je u Torinu slavila sa 2:0 u meču 2. kola Lige prvaka, ali je Morata bio taj koji je obilježio meč. Njemu su poništena čak tri gola protiv katalonskog kluba, a kasnije te sedmice imao je i jedan poništen pogodak u Seriji A.

Morata je u razgovoru za El Partidazo izjavio da je frustriran zbog odluka koje donosi VAR, te da je nevjerovatno zbog kakvih sve ofsajda poništavaju golove.

"Poništeno mi je čak 13 golova u godinu dana. Možda da imam malo manja stopala bilo bi manje poništenih golova. U Ligi prvaka gol mi je poništen jer je linija za ofsajd išla preko mog ramena. Ne razumijem zašto VAR to radi i kakva je logika da linija ide preko ramena?", kaže Morata i dodaje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Koliko golova godišnje vidite da je neko dao ramenom? Zato mi nije jasno zašto gledaju rame kada je ofsajd u pitanju. Ok je kada je noga ili neki drugi dio tijela s kojim je lakše zabiti gol u ofsajdu, ali baš rame mi nije jasno".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Nije ništa pogrešno rekao, u fudbalu možeš postaviti kako god hoćeš linije koje prikazuju ofsajd...
3 2
Ruka i polni organ u ofsajdu ne treba uvazavati, jer svakako postignuti golovi rukom ili polnim organom se ne priznaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi