Alves: Ja sam kao Picasso

Usporedio se s umjetnikom

Alves: Ja sam kao Picasso

Iskusni defanzivac Dani Alves se priprema za jubilarni meč u dresu reprezentacije Brazila. 

Alves će u utakmici protiv Perua odigrati svoj 100. meč za nacionalni tim, a u izjavi koju je povodom toga dao za inostrane medije usporedio se sa jednim od najboljih umjetnika Pablom Picassom. 

"Kao osoba, ja sam kao Picasso. Oni koji mogu da me odgonetnu me voli. Oni koji me ne razumiju, platit će milione za mene", kazao je Alves i dodao:

"Veliko zadovoljstvo je doći do jubileja. Privilegovan sam što sam ovdje. Od kada sam napustio roditelje sa 15 godina znao sam da ću dati sve od sebe u svakom trenutku, iako sam znao da to nekad nije dovoljno", istakao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog ljeta Alves je Barcelonu zamijenio sa Juventusom.

"Igranje u Italiji vas tjera da napredujete, jer vas primorava da bolje čitate igru i da bolje razumijete sport", podvukao je Alves.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti