Alves: Ne mogu ovako više, hvala Bogu pa moja djeca ne vole ovaj sport

Brazilac otvorio dušu

Alves: Ne mogu ovako više, hvala Bogu pa moja djeca ne vole ovaj sport

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves izjavio je za tamošnje medije da više ne osjeća isti žar kada je na terenu kao što je to bilo prije nekoliko godina.

Alves je ljetos potpisao za PSG, ali sudeći po njegovim izjavama čini se da bi ponovo na kraju sezone mogao promijeniti sredinu. Nakon što je napustio Barcelonu brazilski fudbaler izgleda kao da pokušava naći sebi sredinu koja će mu odgovarati kao katalonski klub u kojem je bio osam godina.

Brazilac je za medije u svojoj domovini izjavio da je želja za fudbalom sve manja, te da je ovaj igra počela da se vrti samo oko novca. Alves je dodao da je sretan što njegova djeca ne vole ovaj sport, te da nemaju želju da se u budućnosti ozbiljnije bave fudbalom.

"Fudbal gubi taj žar koji me nekad 'tjerao' da budem fudbaler. Danas se sve vrti oko novca i iskreno osjećam manji žar svaki put kad istrčim na teren. Hvala Bogu pa moja djeca ne vole ovaj sport. Ne znam koliko ću još moći ovako, ali sigurno ne dugo", rekao je Alves.

Top Komentari

Benjamingst
To sam i ranije govorio zbog ogromnog novca koji fudabaleri zaraduju gube volju za tim sporom. Skoro sam gledao na NBA TV tako su nesto rekli u studio bivse zvjezde puno para je u NBA i igraci se brzo zasite jel sa 20 kusur godina ima sve sto pozeli... Sport je postao opasan biznis...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi