Dani Alves: Namjerno sam povrijedio protivnika? Carrasco, oprosti još jednom

Opovrgao optužbe

Dani Alves: Namjerno sam povrijedio protivnika? Carrasco, oprosti još jednom

E. Ganibegović

Barcelona i Atletico Madrid prije četiri dana odigrali su sjajan meč u 23. kolu Primere, a Blaugrana je slavila 4:2.

Carrasco je doveo Madriđane u vodstvo u 8. minuti, no do poluvremena je već bilo 3:1, a pogađali su Alba, Gavi i Araujo.

Dani Alves na otvaranju drugog dijela igre postiže gol za 4:1, da bi Suarez u 58. golom protiv bivšeg kluba postavio konačan rezultat. 

Barcelona je utakmicu završila s 10 igrača, s obzirom na to da je Dani Alves zaradio direktan crveni karton u 65. minuti poslije neopreznog starta nad Yannickom Carrascom.

Brazilac je nakon svega dobio salve uvreda i optužbi da je namjerno povrijedio igrača Atletico Madrida, no sada se iskusni bek oglasio na Twitteru i opovrgao takve navode.

"Smiješno je i pomisliti da bi igrač namjerno povrijedio svog protivnika. Bavimo se riskantnim sportom i nezgode se dešavaju. Ne moram dalje objašnjavati. Uglavnom, Carrasco, oprosti još jednom", napisao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[twitter]https://twitter.com/DaniAlvesD2/status/1491541368203841536?s=20&t=Y7khYhwxty9EmAPov4OJfw[/twitter]

Alvesa očekuje suspenzija i Blaugrana na njega neće moći računati protiv Espanyola i Valencije, a niti protiv Napolija u Evropskoj ligi, s obzirom na to da nije prijavljen za to takmičenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi