Ispisao historiju fudbala, dobio ovacije sa tribina i vratio se u školske klupe

Trenutak koji će dugo pamtiti

Ispisao historiju fudbala, dobio ovacije sa tribina i vratio se u školske klupe

H. Zilić

Dobili smo novog rekordera u svjetskom fudbalu. Ovaj put rekord je postavljen u utakmici Copa Libertadores, a u vlasništvu je bolivijskog tinejdžera Moisesa Paniagua.

Bolivijski Always Ready poražen je u kvalifikacijama za južnoameričku verziju Lige prvaka poznatiju kao Copa Libertadores.

Od bolivijske ekipe u dva meča bolji je bio čileanski Magallanes ukupnim rezultatom 1:6.

Revanš duel je pripao 1:3 Čileancima, ali ostat će upisan u anale južnoameričkog, ali i svjetskog fudbala.

U prvoj minuti sudijske nadokande, tačnije 91. minuti utakmice u redovima Always Readya na teren je ušao pomenuti Moises Paniagua.

Pomenuti fudbaler je rođen 16. augusta 2007. godine i sa 15 godina postao je najmlađi igrač u historiji Copa Libertadores.

Oglasi

Paniagua je član U16 reprezentacije Bolivije.

U igru je ušao umjesto Marcosa Riquelmea i dobio velike ovacije sa tribina.

Upisao je prve seniroske minute, a već danas je morao u školske klupe jer je redovan učenik jednog srendjoškolskog centra u Boliviji.

Kako god, Moises je pokupio minute slave, ušao u historiju kao i njegov klub.

Inače za pomenutog fudbalera govore da bi mogao napraviti značajnu karijeru, a Bolivija dugo vremena čeka na jednu istinsku fudbalsku zvijedu. Možda je došao i taj momenat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti