Veliki favorit tragično ispao - Samo jedan igrač došao do se izvini navijačima, umalo je nastradao

Kraj za Pustinjske lisice

Veliki favorit tragično ispao - Samo jedan igrač došao do se izvini navijačima, umalo je nastradao

Edmir Škorić

U utorak u grupi D digrane su završne utakmice trećeg kola Dgrupne faze Afričkog kupa nacija.

Angola je pobijedila Burkinu Faso sa 2:0. Reprezentativci Angole i više su nego uspješno startali na turniru pa su sa samopouzdanjem pristupili ovom odlučujućem susretu.

U prvom poluvremenu više su napadali nominalni gosti, no pogotke su postigli domaćini. Malulu je bio strijelac za 1:0, da bi Zini postavio konačan rezultat.

Angola je s prvog mjesta u grupi prošla dalje, dok je Burkina Faso sa četiri boda na drugom mjestu i također ide dalje.

Alžirskoj reprezentaciji trebala je pobjeda protiv Mauritanije i bila je favorit, ali Pustinjske lisice nisu uspjele izvršiti zadatak.

Oglasi

Mauritanija je pobjedu osigurala golom Dellahija Yalija u prvom poluvremenu. Svi pokušaji nominalnih gostiju da spase utakmicu ostali su bezuspješni.

S tri boda Mauritanija je postala treća u grupi i kao jedna od najboljih trećeplasiranih timova prošla u šesnaestinu finala turnira.

Alžir je s dva boda nesretno napustio turnir, završivši posljednji u grupi, što je veliko razočarenje za bivšeg prvaka Afrike.

Alžir je 2019. godine bio prvak Afrike, a ovo je drugi put uzastopno da Alžirci ispadaju već u grupi, a pogledajte kako su novinari iz Mauritanije slavili ovu pobjedu:

Inače, jedini alžirski igrač koji je došao do navijača da im se izvini za poraz bio je Aissa Mandi, no tamo su ga dočekali nezadovoljni navijači koji su ga gađali flašama vode i raznim predmetima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi