Slimani je slavio pogodak i uzeo zastavu Palestine, na tribinama erupcija oduševljenja

Potez o kojem će se pričati

Slimani je slavio pogodak i uzeo zastavu Palestine, na tribinama erupcija oduševljenja

S. Mlaćo

Fudbalska reprezentacija Alžira danas je savladala Somaliju sa 3:1, što je i sasvim očekivano, ali više se priča o jednom drugu potezu sa meča.

Naime, kada je postigao treći pogodak za svoju selekciju, iskusni Islam Slimani je uzeo zastavu Palestine i okrenuo sa ka navijačima, te dobio ovacije.

Time je pokazao da je uz Palestince u teškim momentima za njih i sigurno mu ovo neće zaboraviti. Kako je sve izgledalo poslije pogotka, pogledajte u video zapisu.

Slimani je i ranije često znao biti u centru pažnje, a pamtimo prošlu godinu kada je u duelu svog tadašnjeg kluba Bresta imao sukob sa navijačima Clermonta. Radilo se o verbalnom sukobu, no sudija je prekinuo meč zbog vrijeđanja.

Slimanija su navodno vrijeđali na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, a čula se i dobacivanja "prljavi arap".

Oglasi

Morao je reagovati i glavni sudija, no Slimani se nije mogao smiriti. U oštroj raspravi imao je šta reći sudiji i jasno je pokazao koliko su ga uvrijedile riječi sa tribina.

Zanimljivo da je Alžir nedavno ponudio Palestincima da bude domaćin njihovoj reprezentaciji, ali na kraju to FIFA nije odoborila. Slimani je sada i UEFA-i jasno pokazao da njegova zemlja stoji uz Palestine u ratu ove zemlje protiv Izraela.

Palestinci su danas igrali na startu kvalifikacija za Mundijal i remizirali kod Libanona. Sigurno im je utakmica bila u drugom planu, ali i pored toga su pokazali koliko su prije svega mentalno jaki.

Izdržali su sve i nakon 90 minuta osvojili bod na gostovanju. Palestinci su na trenu izašli sa "palestinkama", odnosno tradicionalnim šalovima, koji su jedan od simbola njihove zemlje. Njihova lica po izlasku na teren jasno su pokazala kako je im je o ovim momentima, no nije se to osjetilo u borbi na terenu.

Naredni meč igraju protiv Australije 21. novembra, ali biće naravno odigran na neutralnom terenu. U pojasu Gaze je sve veći broj stradalih i Izraelci ne žele prestati sa bombardovanjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi