Sprema li se veliki presedan u svjetskom fudbalu: Alžir prelazi u azijsku zonu?
FOTO: EPA

Nezadovoljstvo vlada kod Alžiraca

Sprema li se veliki presedan u svjetskom fudbalu: Alžir prelazi u azijsku zonu?

Haris Zilić

U svijetu fudbala mogao bi se desiti još jedan zanimljiv presedan. Fudbalski savez Alžira razmatra opciju da napuste Afrički konfederaciju i pristupe Aziji.

Ova vijest osvanula je na mreži "X", a u jedan od razloga za ovakvu odluku je Alžiraca odnosi Afričkog fudbalskog saveza prema njima.

U Alžiru samtraju da ih u Africi ne broje za ozbiljno i da nisu dio bitnijih odluka za sami afrički fudbal.

Alžirci su veoma razočarani odnosom čelnih ljudi afričkog fudbala i ozbiljno će razmotriti opciju prelaska u drugu fudbalsku konfederaciju.

Imali smo ranije također nekoliko situacija da države prelaze iz jedne u drugu fudbalsku zonu. Tako je recimo Kazahstan iz Azije prešao u Evropu, Australija je iz Okeanije prešla u Aziju.

Oglasi

Ako bi se desila ova pomalo i nerealna opcija da Alžir bude dio azijskog fudbalskog karavana, oni bi bili 48. reprezentacija u azijskoj zoni.

Naravno, sve navedeno je još uvijek na špekulacijama, ali ova vijest je aktuelna na društvenim mrežama, a gdje ima dima ima i vatre.

U Alžiru su razočarani i odnosom prema njihovim klubovima u afričkoj Ligi prvaka, kao i već navedenim odnosima prema njihovim čelnicima kada su u pitanju bitne odluke za afrički fudbal.

Alžir je jedna od najboljih afričkih reprezentacija, a ovu selekciju je predvodio i Vahid Halilhodžić na Mundijalu u Brazilu 2014. godine kada su stigli do osmine finala.

Akutelni selektor fudbalske reprezentacije Alžira je još jedan stručnjak iz Bosne i Hercegovine, rođeni Sarajlija, Vladimir Petković.

Top Komentari

Hanibal
Ovaj zapadnoevropski svijet toliko je nemoralan. Zasto Izrael svo vrijeme igra u evropskim kupovima? Zasto ne igra tamo gdje mu je i geografski mjesto. Oni su u Aziji, pa da igraju stotine evropskih kupova oni ipak ostaju u Aziji. Na Eurosongu svo vrijeme ucestvuje Izrael, a ne moze niti ijedna druga azijska ili africka zemlja. Zadnjih godina ucestvuje i Australija . Pogodite zasto?! Isti onaj razlog, zasto Grcka, juzni Cipar , Bugarska i Rumunija mogu u Evropsku Uniju, a ne moze Turska. Oni koji kroje ovakvu 'demokratsku'politiku u evropi svim silama su na strani vojnog agresora koji vec pola godine cini genocid nad palestinskim narodom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi