Alžirac zabio najspektakularniji gol ikad: Digao loptu sa zemlje, pa izveo škarice i zadivio sve!

Nevjerovatno šta je Yassine Benzia uspio da uradi

Alžirac zabio najspektakularniji gol ikad: Digao loptu sa zemlje, pa izveo škarice i zadivio sve!

Endin Čaušević

Alžir i Južna Afrika odigrali su sinoć spektakularnu prijateljsku utakmicu u Barakiju koja je završena rezultatom 3:3, a meč je obilježio Yassine Benzia koji je postigao nestvaran pogodak i čini se da već imamo dobitnika Puškaš nagrade za 2024. godinu.

Vladimir Petković debitovao je sinoć na klupi Alžira u fantastičnoj utakmici na kojoj smo vidjeli čak šest golova, a meč je na kraju završen neriješenim rezultatom.

Alžirci su odlično otvorili utakmicu i uspjeli su da povedu sa 1:0 u 22. minuti kada je upravo Benzia zatresao mrežu Južne Afrike za slavlje domaćih navijača.

No, do kraja prvog dijela Južna Afrika je preokrenula. U centru pažnje našao se Themba Zwane koji je prvo u 34. minuti poravnao na 1:1, a zatim je u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena zabio i drugi pogodak i donio Južnoj Africi preokret.

Međutim, i u drugom poluvremenu gledali smo sjajan meč. Alžirci su se vratili u utakmicu već u 53. minuti, a ovaj put Brahimi je bio taj koji je postigao pogodak i izjednačio na 2:2.

Oglasi

Samo 13 minuta kasnije Južna Afrika ponovo je stigla do prednosti. Ovaj put Iqraam Rayners trese mrežu Alžira za vodstvo svog tima od 3:2, ali se domaći tim nije predavao i ekspresno je došao do poravnanja.

Najljepši trenutak ove utakmice desio se u 70. minuti kada je Benzia ponovo stupio na scenu i postigao pogodak koji će se dugo pamtiti.

Benzia je prvo na nevjerovatan način sam sebi podigao loptu na nekih šest metara od gola Južne Afrike, a potom je škaricama zabio pogodak za 3:3 za erupciju oduševljenja na tribinama.

Niko na stadionu nije mogao da vjeruje kakvu magiju je izveo Benzia i čini se da više nema dileme ko će ove godine dobiti Puškaš nagradu za najljepši pogodak jer ono što je ovaj Alžirac izveo je zaista nestvarno.

Oglasi

Spektakularan pogodak Benzije za 3:3 u meču Alžir - Južna Afrika možete POGLEDATI OVDJE.

Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao iako su obje ekipe imale još nekoliko dobrih prilika, ali je na kraju ostalo 3:3. Gol Benzije već obilazi svijet jer je zaista nestvarno šta je igrač Alžira sinoć uspio da izvede.

Ovaj 29-godišnjak inače igra u Azerbejdžanu gdje nastupa u dresu Qarabaga u koji je prije godinu dana stigoa iz Dijona.

Benzia je ponikao u Lyonu, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Lille, Fenerbahče, Olympiacos i Hatayspor. Za Alžir je odigrao četiri meča i dao dva gola i to upravo u sinoćnjem meču, te je opravdao povjerenje koje mu je Petković ukazao.

Ranije je igrao za omladinske kategorije Francuske, ali početkom 2016. godine odlučio je da će ipak nastupati za Alžir odakle su njegovi roditelji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti