Odbili ih Vaha i Zidane, pokucali na vrata Sarajlije i dobili odgovor koji su tražili!

Vladimir Petković novi selektor Alžira

Odbili ih Vaha i Zidane, pokucali na vrata Sarajlije i dobili odgovor koji su tražili! · Zvanično

Endin Čaušević

Nakon što se s reprezentacijom Alžira prethodnih sedmica povezivalo mnogo trenerskih imena Fudbalski savez te zemlje stao je u kraj špekulacijama i potvrdio da je bh. stručnjak Vladimir Petković novi selektor Alžira.

Alžir je ostao bez selektora nakon razočaravajućeg nastupa na Afričkom kupu nacija na kojem je ovaj tim ispao već u grupnoj fazi.

Nakon toga mnogo trenerskih imena povezivalo se s reprezentacijom Alžira, a između ostalih to su bili Zinedine Zidane i Vahid Halilhodžić.

Međutim, Zidane je odbio ponudu Alžira da preuzme njihovu selekciju, a dogovor nije postignut ni s Vahom, no Alžirci su kao asa u rukavu imali još jednog Bosanca i Hercegovca.

U pitanju je rođeni Sarajlija, Vladimir Petković, koji je danas zvanično izabran za novog selektora reprezentacije Alžira.

Oglasi

Fudbalski savez Alžira potvrdio je da je s Petkovićem sve dogovoreno i da je on novi selektor ovog tima, te će uskoro biti upriličeno predstavljanje i potpis ugovora.

Ovaj 60-godišnji stručnjak stiže na klupu Alžira nakon što je dvije godine bio bez angažmana i napunio je baterije za novi izazov.

Petković je bio bez posla nakon što je u februaru 2022. godine napustio francuski Bordeaux, a naravno legendarnog trenera najviše pamtimo po sjajnim rezultatima koje je imao s reprezentacijom Švicarske.

On je na klupi Švicarske bio čak sedam godin, te se nakon tri godine ponovo vraća selektorskom poslu.

Petković je pored toga u trenerskoj karijeri još vodio Bellinzonu, Malcatone Agno, Lugano, Young Boys, Samsunspor, Sion i Lazio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi