Objavio prvi spisak i odmah izazvao haos u Alžiru: Petković nije zvao Mahreza, zna se i zašto!

Stiglo objašnjenje šta je s najvećom zvijezdom

Objavio prvi spisak i odmah izazvao haos u Alžiru: Petković nije zvao Mahreza, zna se i zašto!

E. Čaušević

Bh. stručnjak Vladimir Petković izabran je nedavno za novog selektora Alžira, a rođeni Sarajlija je već uspio da napravi pravu pometnju. Objavio je spisak na kojem nema Riyada Mahreza, a potom je objašnjeno šta se dešava s najvećom zvijezdom Alžira.

Alžirci su ostali bez selektora nakon očajnog nastupa na Afričkom kupu nacija, ali prije nekoliko sedmica čelnici Fudbalskog saveza te zemlje odlučili su da angažuju Vladimira Petkovića.

Rođeni Sarajlija je pregovarao s Alžircima nekoliko sedmica, te je na kraju pristao da preuzme užareno selektorsko mjesto te reprezentacije i sigurno da je pred njim veliki izazov.

Petković se u centru pažnje našao već prilikom objave prvog spiska ekipe Alžira i to pred utakmice protiv Bolivije i Južne Afrike koje će ova selekcija igrati krajem mjeseca.

No, bh. stručnjak je ostavio bez teksta alžirsku javnost jer su mnogi iznenađeni što na spisku nema najveće zvijezde ove selekcije, a u pitanju je naravno Riyad Mahrez.

Oglasi

Igrač saudijskoj Al Ahlija nije dobio poziv Petkovića za naredne utakmice, a pored njega na spisku se nije našao ni Islam Slimani što je bilo još jedno neugodno iznenađenje za Alžirce.

Međutim, za njih je glavno pitanje zašto Petković nije pozvao Mahreza, no bh. stručnjak se nije još uvijek oglašavao na tu temu niti je dao objašnjenje šta se dešava.

Ipak, ugledni L'Equipe tvrdi da Petković nije krivac što se Mahrez nije našao na spisku Alžira za naredne utakmice, te da je upravo igrač Al Ahlija taj koji je tražio od novog selektora da ga ne zove u reprezentaciju.

Oglasi

Nakon očajnoj nastupa na Afričkom kupu nacija Mahrez nije siguran za svoju budućnost u reprezentaciji, odnosno već uveliko razmišlja o tome da se oprosti od nacionalnog tima.

Ovaj 33-godišnjak je tražio malo vremena da razmisli o svemu i u narednim mjesecima trebao bi Petkoviću saopštiti odluku da li će moći računati na njega ili više neće igrati za Alžir.

Mahrez je u dresu reprezentacije Alžira odigrao 89 utakmica i uspio je postići 30 golova.

Da li ćemo nekadašnjeg igrača Manchester Cityja ponovo gledati u dresu reprezentacije te zemlje ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi