Na krađu ne žele ostati slijepi: FIFA je dobila zvaničnu žalbu, traži se nova utakmica baraža
Foto - EPA

Traže svoja prava

Na krađu ne žele ostati slijepi: FIFA je dobila zvaničnu žalbu, traži se nova utakmica baraža

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Alžira je u nestvarnoj završnici baraž utakmice protiv Kameruna ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Alžir je kao gost pobijedio Kamerun s 1:0, ali su se gosti revanširali istim rezultatom u uzvratu, pa je meč otišao u produžetak.

Tamo je viđena završnica kao iz filmova. Alžir u 118. minuti zabija gol za 1:1, nastalo je veliko slavlje, ali u posljednjem napadu na utakmice stiže veliko razočarenje.

Kamerun je zabio gol u četvrtoj minuti nadoknade, a nakon ovog meča uslijedili su žestoki protesti Alžiraca zbog suđenja Bakaryja Gassame iz Gambije.

On je Alžircima poništio dva gola, imao je još odluka koje su naljutile čelne ljude iz Fudbalskog saveza ove zemlje, te su oni odlučili uložiti žalbu na ovaj meč.

FS Alžira zvanično je zatražio da se utakmica ponovi zbog sudijskih grešaka.

Oglasi

"Odlučni smo da iskoristimo sve dozvoljene mogućnosti kako bismo se izbor li za svoja prava. Želimo da se meč ponovi pod uslovima koji će nam garantovati pošteno suđenje", saopšteno je iz FS Alžira.

Međutim, FIFA će teško pristati na njihov zahtjev i šanse za odigravanje nove utakmice gotovo da ne postoje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njihov rival Kamerun već je saznao rivale na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a igrat će s Brazilom, Švicarskom i Srbijom.

Treba svakako istaći da je i Fudbalski savez Egipta podnio žalbu FIFA zbog meča protiv Senegala kada su njihovi fudbaleri tokom utakmice konstantno ometani laserima s tribina.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Trebali bi opet odigrati nakon onog hausa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti