Alžirski selektor iznenadio popisom za Afrički kup nacija

Feghouli i Medjani bez poziva

Alžirski selektor iznenadio popisom za Afrički kup nacija

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Alžira Georges Leekens iznenadio je sve odabirom igrača za Afrički kup nacija koji se od 14. januara do 5. februara igra u Gabonu.

On je sa završnog spiska za smotru najboljih afričkih selekcija izostavio jednu od glavnih zvijezdi reprezentacije Sofianea Feghoulija.

Fudbaler West Hama je ostao bez poziva, iako se radi o glavnoj zvijezdi ove selekcije, koji je u 42 nastupa za reprezentaciju postigao 11 pogodaka.

Međutim, nije Leekens samo izostavio Feghoulija. Bez poziva je ostao i kapiten Carl Medjani (Leganes), pa će Alžir na Kupu nacija biti bez igrača koji su nosili igru reprezentacije u prethodnim godinama.

Ipak, imena poput Riyada Mahreza, Islama Slimanija ili Rachida Ghezzala daju Alžiru puno pravo da se nadaju dobrom rezultatu, iako su ostali bez dvojice fudbalera koji bi vjerovatno bili u prvoj postavi.

Ova selekcija se na AKN-u nalazi u grupi B sa selekcijama Tunisa, Senegala i Zimbabvea, koji im je i prvi rival.

Sastav Alžira:

Golmani: Rais M’Bohli (Club Africain), Malik Asselah (JS Kabylie), Chemseddine Rahmani (MO Bejaia).

Odbrana: Mokhtar Belkhiter (Club Africain), Mohamed Rabie Meftah (USM Alger), Aissa Mandi (Real Betis), Hicham Belkaroui (Esperance), Liassine Cadamuro (Servette), Mohamed Benyahia (USM Alger), Ramy Bensebaini (Rennes), Faouzi Ghoulam (Napoli), Djamel Mesbah (Crotone).

Vezni red: Adlene Guedioura (Watford), Saphir Taider (Bologna), Nabil Bentaleb (Schalke), Mehdi Abeid (Dijon), Yacine Brahimi (Porto), Rachid Ghezzal (Lyon).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Islam Slimani (Leicester City), Riyad Mahrez (Leicester City), Hilal Soudani El Arabi (Dinamo Zagreb), Baghdad Bounedjah (Al Sadd), Sofiane Hanni (Anderlecht).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi