Vruća roba! Za Amara Dedića interesuju se velikani iz tri najjače lige u Evropi!
Amar Dedić je najveći potencijal od svih bh. reprezentativaca, a uskoro bi trebao da napravi korak dalje u karijeri.

Čeka ga transfer karijere

Vruća roba! Za Amara Dedića interesuju se velikani iz tri najjače lige u Evropi!

E. Ganibegović

Engleska Premier liga, španska Primera i italijanska Serie A tri su najjače lige u Evropi. Upravo iz tih liga i to ne bilo kojih klubova, nego velikana, interes pokazuju za našeg Amara Dedića.

Desni bek Salzburga i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amar Dedić, u zimskom prijelaznom roku koji počinje za 10 dana biti će itekako tražen.

Već s 21 godinom Amar Dedić je kapiten Salzburga, a bez njega se ne može zamisliti ni početna postava reprezentacije Bosne i Hercegovine i možemo reći da nakon Mensura Mujdže konačno imamo pravog desnog beka.

Ovaj 180 centimetara visoki fudbaler zbog svojih sjajnih igara na sebe je skrenuo pažnju mnogih evropskih velikana, a inostrani mediji donose dug spisak klubova koji ga žele vidjeti u svojim redovima.

Amara Dedića žele u Engleskoj, Italiji i Španiji

Tako ga u najjačoj ligi svijeta, engleskoj Premier ligi, žele tri kluba. Radi se o Arsenalu, Chelseaju i Newcastle Unitedu. 

Oglasi

Izuzetno je cijenjen i tražen i u Italiji. Naime, na Apeninima ga žele dva bivša kluba našeg Edina Džeke. Jasno, radi se o Interu i Romi.

Za njega ima interesa i iz španske Primere. Mediji ga povezuju s Barcelonom, a prisjetit ćemo se da se ranije dovodio u vezu i s Atletico Madridom.

Ostaje samo da sačekamo zimski prijelazni rok i da vidimo da li će Amar Dedić napraviti korak dalje u karijeri. Salzburg je ispadanjem iz Lige prvaka završio s Evropom ove sezone, no Amara Dedića možda budemo gledali na proljeće u osmini finala Lige prvaka kao jedinog bh. fudbalera tamo.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ove sezone je Amar Dedić upisao po tri gola i asistencije u Bundesligi na 16 nastupa, dodao je dva gola u tri nastupa u OFB-Cupu, a upisao je svih 540 minuta u grupnoj fazi Lige prvaka gdje je za protivnike Salzburg imao Inter, Real Sociedad i Benficu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Amar Dedić nastupio je ukupno 12 puta i postigao jedan pogodak, onaj protiv Islanda na otvaranju kvalifikacija za EURO 2024.

Top Komentari

Twista
Kada se to Talijanska liga popela u top3?
0 1
Bazarich
Pouzdane informacije Italija nije opcija LP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti