Amar Dedić odlazi u najbogatiji klub svijeta? Presudit će menadžerske veze!

Bh. reprezentativac se nalazi na radaru nekoliko zvučnih imena

Amar Dedić odlazi u najbogatiji klub svijeta? Presudit će menadžerske veze!

A. Čaušević

Već neko vrijeme Amar Dedić je u grupi najtalentovanijih bekova svijeta i pitanje je prijelaznog roka kada će napustiti RB Salzburg i potpisati za neki bogatiji i slavniji klub od od višestrukog prvaka Austrije.

Dedića odavno prate najvažniji klubovi Starog kontinenta. Barcelona i Atletico Madrid ga na oku drže dugi period, ali sada se našao na listi interesa i "teškaša" iz engleskog Premiershipa.

Odličnog desnog beka žele Arsenal, Chelsea i Newcastle Untied, a bh. reprezentativac bi na kraju mogao završiti u redovima nezvanično najbogatijeg kluba na svijetu.

Otkako su Saudijci preko PIF fonda preuzeli Svrake klub sa sjevera Engleske je postao najbogatiji klub svijeta koji istina razumno i ograničeno troši novac na pojačanja.

Predstavnici Newcastle Uniteda su Dedića gledali na nekoliko mečeva reprezentacije BiH kao i na njegova posljednja tri susreta Lige prvaka gdje je pokrivao više pozicija u odbrani.

Oglasi

Eddie Howe želi dodati konkurenciju Kieranu Tripperu, a 21-godišnji Dedić je prva meta. Na kraju bi mogle presuditi menadžerske veze.

Naime, Dedića zastupa ista menadžerska agencija kao Joelintona kojeg su Svrake prije tri godine platile Hoffenheimu čak 44 miliona eura.

Bh. reprezentativca sigurno u narednim mjesecima očekuje uzbudljiv period pošto će i on biti na iskušenju kada je izbor narednog kluba.

Inače, vrijednost kapitena RB Salzburga je 20 miliona eura i sigurno je da će bilo ko ko pokuca na vrata austrijskog prvaka morati platiti ogroman novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dedića je na svim mečevima Lige prvaka i nizu prvenstvenih susreta pratila i skauting služba Chelseaja što dovoljno govori o interesu londonskog kluba. 

Iako se prije nekoliko mjeseci činilo da će ljubimac navijača bh. reprezetnacije put La Lige, izgleda da će njegova naredna destinacija biti engleski Premiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi