Manchester United kupio napadača Atalante
Foto - EPA

Diallo na Old Traffordu

Manchester United kupio napadača Atalante

Midhat Šljivak

Manchester United dogovorio je dolazak mladog napadača Atlante Amada Dialla.

Kako je potvrdio ugledni novinar i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, United je sa timom iz Bergama konačno dogovorio dolazak 18-godišnjeg krilnog napadača na Old Trafford i sve prepreke oko njegovog dolaska u United su uklonjene.

Diallo je dugo čekao da dobije pasoš što je kočilo transfer koji je dogovoren još krajem ljetnog prelaznog roka. Problemi su riješeni i fudbaler iz Obale Slonovače će od januara postati član Crvenih đavola.

Atalanta je napravila sjajan posao. Za 18-godišnjaka su uzeli 25 miliona eura, a dodatnih 15 miliona bi mogli zaraditi kroz razne bonuse koji su uključeni u posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diallo je ove sezone dva puta nastupio za prvi tim Atalante. Odigrao je ukupno 35 minuta i vidjet ćemo kako će se snaći na Teatru snova.

Interesantno je svakako da je Diallo do jula 2020. godine nosio prezime Traore. Ipak, odlučio je da ga promijeni i da ubuduće nosi prezime Diallo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Daju 25+M€ za iGraca koji je odigrao 35 min u profesionalnoj karijeri ?
3 5
DamirT
Al ih Atalanta opljacka ahahahahah.Uzeli hladno 25 miliona za igraca koji nije ni cijelo poluvrijeme odigrao ahahahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi