Odlučni 21-godišnjak napustio fudbal, djevojku i prijatelje: "Sad zarađujem 200.000 eura mjesečno"

Gleda samo sebe i što veću zaradu

Odlučni 21-godišnjak napustio fudbal, djevojku i prijatelje: "Sad zarađujem 200.000 eura mjesečno"

Admin Čaušević

Iznenadno povlačenje iz svijeta fudbala 21-godišnjeg defanzivca Albinoleffea Amedea Polettija izazvao je određene reakcije u Italiji. Kad je bio na početku karijere koja je obaćavala, naglo je rekao zbogom lopti i posvetio se privatnom poslu. 

Možda nikada ne bi stigao do Serie A ili bi možda igrao na najvećoj sceni. Odgovor na to pitanje se nikad neće saznati. Bivši omladinac Juventusa, Amedeo Poletti, seniorsku karijeru započeo je nižim ligama i bio je član Albinoleffea do pred samu Novu godinu.

Tada je donio odluku kojom je šokirao sve. Za fudbalske karijere se obično kaže da počinju sa napunjenom 21 godinom, a za mladog Italijana se završila.

Klub je prvi saznao za njegovu odluku. Poletti već neko vrijeme gajio ambicije ka poslovnim strastima, a odnos s klubom je uvijek bio direktan i lojalan.

Uvijek su znali što radim izvan terena i složili su se da im dam do znanja onog dana kada je fudbal postane samo hobi", rekao je mladi Italijan. I tako je i bilo. Grom iz vedra neba je stigao krajem

Oglasi

"Fudbal je za mene uvijek bio velika strast koja je, međutim, nestala kada je postala posao".

Još kad je imao 17 godina počeo je poslovati i tražiti alternative prvo ulažući u preprodaju odjeće, čak i spavajući na ulici kako bi došao do željenih rezultata.

"Prvi zarađeni novac?" Jednom sam spavao ispred prodavnice Stone Island jer su sljedećeg jutra izlazile jakne ograničenog izdanja. Dobio sam jednu za 600 eura, nakon nekoliko minuta sam je preprodao za 3000 eura".

Tada je trgovao s proizvodima iz Kine, konačno je uspio rasti u svojoj glavnoj strasti, savjetovanju, softveru i finansijama.

"Uvijek sam želio stvarati stvari koje mogu rješavati probleme ljudi putem algoritma ili bilo koje druge vrste usluge. Jednom sam prevaren sam za 20 hiljada eura, od tog trenutka odlučio sam se fokusirati samo na svoje vještine".

Oglasi

Sada ambiciozni dečko vodi dvije firme, jednu u Milanu i jednu u Dubaiju gdje će se preseliti kako bi još proširio svoj posao.

"Fudbaler Serie C zarađuje oko 1500 eura mjesečno, a ja u samo jednoj firmi mjesečno zaradim 200.000 eura."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zarađujem dva miliona u svojim kompanijama, ali nikad ne radim s prijateljima ili rodbinom. Kad trebam odlučiti, samo gledam podatke, s ciljem ostvarenja maksimalnog rezultata s poslovne tačke gledišta".

"Izgubio sam prijatelje i prekinuo vezu s djevojkom dugu četiri godine. Ono što postižem nije zato što sam bolji ili pametniji od drugih, već jednostavno jer ja sam praktičan i učio sam više od drugih", poručio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi