Div je bio najružniji igrač u Njemačkoj, sada bi svaki prosječan Balkanac potpisao za njegov posao!

Poljak visine 194 cm je u penziji

Div je bio najružniji igrač u Njemačkoj, sada bi svaki prosječan Balkanac potpisao za njegov posao!

Admin Čaušević

Karijeru je uglavnom proveo po niželigašima. Najveći domet mu je bila Cvajta. Upravo tada je ovaj 194 cm visoki kolos sa sebe skrenuo pažnju i to zbog svog izgleda. 

David Czyszczon je penzionisani poljski fudbaler sa njemačkim pasošem. Najzvučniji klub za kojeg je igrao je Bochum.

Tokom igračkih dana vrlo je često bio na meti ismijavanja zbog svog izgleda, a neki su ga proglasili i najružnijim igračem što je igrao u Njemačkoj.

Rođen u Poljskoj još kao dječak je stigao u Njemačku gdje je i počeo svoju fudbalsku karijeru, a najviše nastupa je igrao u Oberligi, odnosno četvrtom rangu.

Poljski div iz igračkih dana

Promijenio je niz klubova, a kada mu se bližio kraj karijere i kada je vidio da nije zaradio dovoljno novca odlučio je potražiti novi posao.

Pronašao ga je u kompaniji Mercedes te mu danas svaki prosječni Balkanac može samo zaviditi, posebno oni koji sanjaju o poslu u Njemačkoj.

Oglasi

Czyszczon je napredovao iz godine u godinu te je danas ovaj 42-godišnjak voditelj odjela za prodaju luksuznih automobila.

Czyszczon je od 2014. godine uposlen u Mercedesu

Profesionalnom fudbalu zbogom je rekao još 2014. godine, odmah je upao u Mercedes, napredovao je iz godine u godinu i već tri godine je voditelj odjela za prodaju.

Inače, mjesečna plata na poziciji koju obavlja Czyszczon se kreće između 2.500 i 3.000 eura što je sasvim dovoljno za normalne uslove za život.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekadašnji fudbaler danas mjesečno zarađuje između 2.500 i 3.000 eura.

Fudbal je igrao sve do 2021. godine kada je odlučio i definitivno okačiti kopačke o klin. Posljednji klub u amaterskoj karijeri bio mu je RW Essen.

U odnosu na igračke dane nekadašnji stameni defanzivac stao je na ludi kamen. U međuvremenu je promijenio i imidž te je dodao jedan modni detalj u vidu duže brade.

Top Komentari

user1676286668
Jest dovoljno za jednu osobu ta cifra a bgmi za dvije nije...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi