Nekadašnji reprezentativac BiH pojačava Olimpiju

Amar Ćatić pregovara s timom iz Ljubljane

Nekadašnji reprezentativac BiH pojačava Olimpiju

M. Šljivak

Ljubljanska Olimpija u proteklom je periodu bila u centru pažnje balkanske javnosti zbog svega što se dešavalo s Robertom Prosinečkim, rukovodstvom kluba i navijačima.

Brojni problemi unutar kluba doveli su do velikog nezadovoljstva navijača, a klub ih pokušava smiriti na sve načine, a posebno dovođenjem novih igrača.

Među onima koji bi mogli stići u Stožice je nekadašnji omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Ćatić (23).

Ovaj 23-godišnji krilni fudbaler trenutno nastupa za ADO Den Haag. Ugovorom je vezan do juna naredne godine i to znači da bi tim iz Ljubljane za njegove usluge morao da isplati određenu odštetu.

Olimpija će bez obzira na to pokušati da završi transfer i Ćatić bi ubrzo mogao postati novi član tima iz Ljubljane.

Amar Ćatić je prošao omladinske kategorije nizozemskog velikana PSV-a. Ipak, šansu u prvom timu nije dobio, pa je 2020. godine odlučio da potraži šansu negdje drugo.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Odabrao je prelazak u ADO Den Haag. Ukupno je za ovaj klub u protekle dvije godine odigrao 58 utakmica i ima učinak od šest pogodaka i 13 asistencija.

Ćatić je za mladu selekciju Bosne i Hercegovine nastupio u dvije utakmice, dok je za juniorsku upisao devet nastupa i jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi